O mně
Jako partnerka, máma pečující o čtyři děti a vášnivá sportovkyně jsem se stala expertkou na rychlá, jednoduchá, ale i vyvážená a zeleniny plná jídla, která dovedu vhodně poskládat v průběhu dne, týdne i měsíce.
Sdílením receptů a tipů, jak vařit, nabízím lidem možnost věnovat svůj čas tomu, co je opravdu naplňuje, a přitom poskytnout svému tělu i své rodině kvalitní „palivo“.
Vím, co uvařím, kdy, z čeho, i že ty potřebné suroviny mám doma. Vím, že to bude mít vhodné složení, i kolik toho mám nachystat, aby se člověk nepřejídal, a zároveň neměl hlad a nemusel to pak dohánět něčím jiným, zpravidla méně vhodným.
A co je pro mě také důležité – vím, že mi příprava nezabere příliš času a jednotlivé suroviny seženu téměř v každém obchodě.

Prostě vím, co budu já a celá moje rodina jíst k jednotlivým jídlům v průběhu celého dne i týdne, abychom se cítili dobře. A zároveň můžu věnovat čas tomu, čemu chci, a ne tomu, čemu musím, protože veškerou přípravu spojenou s jídlem budu mít rychle hotovou.
Pár let to ale trvalo, chtělo to svůj čas i vývoj, než jsem se k tomuto způsobu stravování, smýšlení a plánování o jídle dostala.
Mnohdy jsem sáhodlouze přemýšlela, co bych tak mohla uvařit, aby to nebylo zas to stejné, co jsme měli včera.
Nebo jsem stála před lednicí a nevěděla, co si dát k večeři, až nakonec sáhla po klasice – pečivu se šunkou a sýrem. V lepším případě jsem si k tomu dala aspoň nějakou zeleninu, zpravidla cherry rajčata, která je potřeba jen umýt.
Do oběda jsem zakomponovat zeleninu neuměla, protože se u nás v rodině většinou vařilo pouze maso a příloha.
A nějaké ponětí o tom, že existují bílkoviny, sacharidy a tuky? No, už jsem o tom v té době někdy asi slyšela, ale co přesně to je, nebo ještě důležitější v čem to je, natož kolik se čeho má sníst? O tom jsem neměla ani potuchy.

Mé začátky
Prvotní zájem o stravu začal zhruba před patnácti lety, kdy jsem začala jezdit závody horských kol a zajímalo mě, co mám jíst a pít během závodu. Až přihlášení na závod ironman (3,8 km plavání, 180 km jízdy na silničním kole a 42 km běhu), který jsem plánovala dát za 15 hodin (a jak to tenkrát dopadlo si můžete přečíst zde či video zkouknout tady), mě ale donutilo tuto problematiku řešit opravdu do hloubky, a hlavně i v běžném každodenním životě.
Druhá věc, která mě pak hodně ovlivnila, byly děti. První dcera se narodila dva roky po tomto závodě, a nejenže jsem ji, a později i mladší dceru, chtěla naučit správným stravovacím návykům, ale díky nim bylo přípravu potřeba zefektivnit, protože jsem rázem neměla tolik času.
A jak to šlo dál?
Své znalosti ohledně jídla jsem si v průběhu těchto let postupně rozšiřovala různými knihami, pořady o výživě a vlastním „bádáním". Jídlo jsem si pro sebe rozdělila na bílkoviny, sacharidy, tuky a zeleninu, na kterou se v naší kuchyni často zapomíná, a s tímto vědomím jsem začala vařit a běžně se stravovat.
Postupně jsem se propracovala k mottu:
„Nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili“.
V průběhu let jsem si vytvářela systém, jak vařit co nejefektivněji, a přitom vhodně, který jsem dovedla ku své spokojenosti, a mnohdy i spokojenosti kamarádek, které se mě často ptaly, co budu vařit, jestli nemám nějaký tip a jak to vše dělám, že to stíhám.
A právě s tím vším bych nyní v rámci svého projektu Vím, co uvařím chtěla seznámit Vás! Aby i vy jste si našli ve vaření systém a tato běžná činnost pro vás nebyla utrpením a každodenní zátěží, ale přirozenou klidnou součástí vašeho dne, možná i radostí. A také jste měli dobrý pocit z toho, že jíte kvalitně, a přitom máte čas na sebe, svoji rodinu a prostě na to, co máte rádi.
Jak můžu pomoct i Vám?
V závislosti na tom, co konkrétně zajímá právě Vás, nyní můžu nabídnou či se blíží do finiše tyto produkty:
Ebook zdarma Vím, z čeho uvařím, Vás zavede do tajů mé spížní skříně, lednice a mrazáku. Pomůže Vám si vytříbit suroviny, které je vhodné mít doma, abyste po sobě klidně tři dny (možná i týden) vydržely bez nákupu. A zároveň ale věděli, že máte doma dostatek potravin, abyste nachystali po celou tuto dobu jídla kvalitní a rozmanitá.
Připravuje se... Služba Teplé jídlo na každý den pak, jak už sám název napovídá, navádí, jaké teplé jídlo si můžete udělat každý den k obědu či večeři. Jídla jsou po sobě poskládána tak, aby se střídaly jednotlivé druhy mas, příloh a zeleniny a naše tělo tak dostávalo co nejvíce různých živin. Také si touto službou můžete rozšířit repertoár svých oblíbených teplých jídel, které budou třeba zas trochu jiné než ty, které jste vařili dosud.
Připravuje se... Dalším téměř hotovým produktem je pak ebook Co, kdy, kolik jíst?, který Vás má naučit si poskládat jídlo v průběhu dne tak, aby bylo rozmanité, vyvážené na jednotlivé základní živiny, dopřáli jste si ho ve správném množství, i aby vám jeho příprava nezabrala příliš času a nemuseli jste nad ním příliš přemýšlet.

Shrnutí závěrem
Cíl celé mé práce i všech mých produktů je jednoduchý: Naučit vás poskytnou svému tělu i své rodině kvalitní stravu a umožnit vám trávit čas tím, čím opravdu chcete a ne tím, čím ho trávit musíte, tzn.
Vím, co uvařím
aneb
"Věnujte co nejvíce času tomu, čemu chcete, a ne tomu, čemu musíte"









